Nieuws

Nieuws

LOVE IS INSPIRATION

Een ambachtelijk geweven Gobelin wandtapijt ter herinnering aan 'De Groote Oorlog'.
Eervol opgedragen aan Ere-Luitenant-Kolonel Dr. Jean-Pierre Deweer uit Oudenaarde.


wandtapijt-grote-oorlog
Ontwerp Dhr Willy Pyke

Een boodschap gekaderd binnen het verhaal van 'oorlog en vrede', van 'herinnering en bewustwording', van de 'Europese gedachte', zodat het verleden een plaats krijgt en huidige en toekomstige generaties gevoelig gemaakt worden voor thema's als verdraagzaamheid. Interculturele dialoog en internationale verstandhouding.

Symboliek van het wandtapijt

Elk geschiedenisboek verhaalt aan de hand van geselecteerde afbeeldingen en informatieve teksten, gemeenschappelijke patronen die met gedeelde ervaringen en ontwikkelingen te maken hebben. Onze aarde is als het ware een bonte lappendeken van werelddelen, landen en volkeren. Er is dus beschaving, geschiedenis verzameld in witte bladzijden, volmaakt en onvolmaakt.
De Odyssee van oorlog en vrede is een eeuwenoude zwerftocht. Het is een spoor naar verleden en toekomst dat herinnering maar ook verwachting koestert. De roodbruine halve cirkel staat symbool voor het verleden dat geweld, agressie, bloedvergieten en immens verdriet oproept.
De blauwe aarde wenkt de toekomst die snakt naar verdraagzaamheid, eenheid en liefde onder de mensen... daartussen de witte vlek... het mysterie met vraag naar het waarom van zoveel leed. Een nadere blik onthult het verlangen naar warmte, naar samenwerking om er iets beter van te maken.
5 continenten met de grote V van Vrede ernaast maar bovenaan de zwarte bladzijde met de rode draad... nooit een volmaakte aarde maar de stille hoop dat liefde ooit groter wordt dan haat. 

Nieuws

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20140523_01116963

  • fr-FR
  • English (UK)

Contact

Openingsuren

Maandag  -     -  
Dinsdag  -    -  
Woensdag   -     -  
Donderdag     13:30  -  16:30 weefatelier
Vrijdag  13:30  -  16:30  schildersatelier
Zaterdag  -     -   
Zondag  -     -